Útifű maghéj főzelékhez, gyümölcsléhez

útifű maghéj

Útifű maghéj

Vannak olyan természetes termékek, amelyeket kiválóan fel lehet használni a konyhában. Például az útifű maghéj magas rosttartalommal rendelkezik, aminek köszönhetően nagymennyiségű nedvesség megkötésére képes. Ez azért jó, mert számtalan módon, jótékony hatással van a közérzetre, az egészségre, de kiválóan alkalmazható a gasztronómiai fogások elkészítése során is.

Szószok, mártások, turmixok, főzelékek, smoothiek sűrítésére kiváló. Rostos nedűt állíthatunk elő, ha az útifű maghéj gyümölcslébe kerül. Sokan kúraszerűen is kihasználják az előnyeit, hiszen a rostszemcséivel kíméletesen, ugyanakkor erőteljesen átdolgozza, átmasszírozza a bélrendszert. Ebből kifolyólag hozzájárul az emésztés serkentéséhez.

Bár itt vigyázni kell, mert elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás is, mert ha ez nincs meg, akkor nem a salakanyag megindítása, hanem annak bekötése érhető el. Az útifű maghéj hatékonyan szünteti meg az éhségérzetet, ezért ideális választás diétához, fogyókúrához. Mindenképpen érdemes kipróbálni.