Mire figyeljünk a salétromos fal kezelésekor?

salétromos fal kezelése

Salétromos fal kezelése

A téglahomlokzatok felületén néha fehér foltokkal találkozhatunk, amelyek a falak fokozatos pusztulásához vezethetnek. Minél gyorsabban történik a salétromos fal kezelése, annál könnyebb lesz az épületek tiszteletreméltó megjelenését visszakapni. Ennek ellenére, a legjobb módja a jelenség leküzdésének a veszély megelőzése még a ház építésének kezdeti szakaszaiban.

A fehér foltok megjelenése a téglahomlokzatok felületén az oldott formában sókat tartalmazó víz kiszáradásának eredménye. Mint tudjuk, az elülső kerámiatégla képes felszívni a nedvességet. Száraz időben a sós vizes oldat kijut a felületre és a nedvesség elpárolog.

Viszont a sók kristályosodnak a téglán, észrevehető lepedéket hagyva. Sajnos ez pedig nemcsak rontja az épület megjelenését, hanem hozzájárul a szerkezet megsemmisüléséhez. Ha nem történik meg időben a salétromos fal kezelése, akkor az fokozatosan szétmorzsolódik és elmossa az eső. Ezen kívül a sók a tégla belsejében is megkristályosodnak, ami a falakat belülről pusztítja.