Ezeken a munkahelyeken kell vágásbiztos kesztyű

Ha éles elemekkel dolgozunk, elengedhetetlen az ujjaink, a tenyerünk és a kezünk biztonsága. A vágásbiztos kesztyű használata a fémasztalos, az élelmiszer- vagy a gépiparban és még sok más iparágban is teljesen hétköznapinak számít, ezen kívül üveg, fém vagy más veszélyes anyagok, például tűk vagy szikék kezelésénél szoktak előkerülni.

A vágásálló kesztyűk arra szolgálnak, hogy megvédjék a kezünket, amikor éles tárgyakkal dolgozunk. Ahhoz, hogy megfelelően válasszuk ki, tudnunk kell, milyen jellemzők befolyásolják a teljesítményüket. Például a munkahely vagy az elvégzendő feladatok alapvető tényezőt jelentenek, amit figyelembe kell venni a megfelelő kesztyű kiválasztásához.

Nem szabad azt gondolni, hogy minél több védelemmel rendelkezik, annál jobb, mivel raktári és faipari munkához nem ugyanarra a vágásbiztos kesztyűre lesz szükségünk. Bár természetesen minden az elvégzendő feladatoktól és a használt szerszámoktól, gépektől függ, de egy dolog biztos: sem a túl sok, sem a túl kevés nem jó.