A városi kerékpár megkönnyíti a közlekedést

Minőségi MTB

Minőségi MTB

Ma már az emberek legnagyobb része városokban lakik, hiszen ott könnyebben találnak munkát, ráadásul a gyerekeknek több lehetőségük van az életüket elkezdeni.

Az autóval történő közlekedés azonban gyakran szmoghoz és dugóhoz vezet, ezért egyre többen döntenek a városi kerékpár használata mellett. Szerencsére egyre több út van úgy kialakítva, hogy ne csak a gépjárművek tudjanak menni, hanem külön sávot készítettek a bicikliknek.

Ez a lépés hozzájárul a döntéshez, hogy az esőmentes napokon az ember inkább a sportolás lehetőségét válassza a monoton vezetés helyett. Ennek a döntésnek több előnye is akad.

Az egyik, hogy gyorsabban tudunk közlekedni. Míg egy autó akár órákig állhat egy dugóban, addig a bicikli szinte bárhol el tud menni. Nem kell huzamosabb ideig megállni, legrosszabb esetben is át lehet tolni az akadályok mellett. Másik nagy előnye a környezetszennyezés elkerülése. Egy kétkerekű jármű nem bocsát ki magából széndioxidot, nem kell bele tankolni. Ráadásul a városi kerékpár fenntartása olcsó.