Zsírégető edzés férfiaknak: a hatékony fogyás menete

Zsírégető edzés

Zsírégető edzés

Az ünnepi ebédek, vacsorák bősége, de akár az ülőmunkával töltött, stresszes hétköznapok „jutalomfalatkái” is hozzájárulnak ahhoz, hogy olyan kalóriatöbbletet vigyél be a szervezetedbe, amitől rövid időn belül méretes „úszógumi” jelenik meg a derekad körül vagy a combod vastagodik, netán a feneked nő meg hirtelen. Ha szeretnéd visszakapni a korábbi alakodat, választhatsz a világhálón keringő megannyi fogyókúrás módszerből, vagy belekezdhetsz egy zsírégető edzésbe.

Ha ez utóbbi utat járnád be, első lépésként érdemes megnézned a YouTube csatornán elérhető „Zsírégető edzés tippek és tanácsok az év személyi edzőjétől” című, kevesebb mint 3 perces videót, amiből könnyen megértheted a felesleges kalóriáktól megszabadító folyamat lényegét. A zsírégetéshez további hasznos tippeket olvashatsz a www.intenset.hu weboldalon. Itt tévhitekről is tájékozódhatsz, például megtudhatod, hogy miért nem állja meg a helyét az az állítás, miszerint a zsírégetés kizárólag egy 20 perces, félórás edzés után kezdődik.

Az említett honlap világossá teszi, hogy a zsírégetés a testmozgás első percében beindul, az energianyerő folyamatok méretei viszont menet közben változnak, a szervezet ugyanis az elérhető szénhidrát fogyásával arányosan használja fel a felhalmozott zsírmennyiséget. A weboldal ugyanakkor arra is figyelmeztet, milyen sok múlik a mozgás intenzitásán, egy kényelmes, izzadásmentes gyakorlatsornál ugyanis valóban nem beszélhetünk igazi, hatékony zsírégetésről.

Ilyen értelemben háromféle mozgásformát lehet megkülönböztetni: az alacsony intenzitású gyakorlatokat, amilyen a gimnasztika, a nyújtás, bemelegítés, a közepes edzésformákat, például a futást és úszást, valamint a magas intenzitású zsírégető edzést. A nem kívánt „úszógumitól” megszabadító folyamat kulcsszava tehát az intenzitás, az viszont, hogy ez pontosan mit jelent, teljes mértékben személyfüggő. A siker érdekében, ugyanilyen fontos a fokozatosság és persze a kitartás, amire a kifulladás pillanataiban különösen nagy szükség lehet.