Miben segíthet a manuálterápia?

manuálterápia

Manuálterápia

A mozgásszegény, helytelen életmód következtében számtalan ízületi panasszal szembesülhetünk, amelyeknek leghatékonyabb, természetes kezelése a gyógytorna. Nyaki, háti, deréki, keresztcsont fájdalmak, vállízületi kínok esetében szokták a szakemberek a manuálterápiát alkalmazni. Ilyen panaszok kezelésében is segíthet a manuálterápia.

Ennél a kezeléstípusnál a manuálterapeuta saját testének mechanikus energiáját is felhasználva, előkészítő lágyrészkezelési masszázsfogásokkal, izomenergiát alkalmazó technikákkal, izom- és izompálya-oldási módszerekkel, posztizometriás relaxációs metódussal, valamint dinamikus mobilizációs és manipulációs eljárásokkal állítja helyre a tartó- és mozgatórendszer harmóniáját. Mozgásszervi panaszokra hatékony kezelést kínál a manuálterápia, ezzel a módszerrel már 10-15 alkalom után jelentős javulás érhető el, legyen szó bármilyen fájdalomról. Ennek részét képezi a trigger pont terápia is, vagyis azoknak a pontoknak az oldása, amelyek az izomban vagy a kötőszövetben alakultak ki.

A pontok kívülről nem láthatóak, de nyomásukra jól meghatározott területre sugárzik ki a fájdalom. A manuálterápiás kezeléseken a terapeuta aktívan vesz részt, ami meglehetősen nagy energia befektetéssel jár, ezért a legtöbb gyógytornász rendelőben ez a kezelési típus drágább, mint a többi. Azonban a Budapesten működő Gyógytornászom rendelőjében a manuálterápia ára megegyezik 1 alkalom gyógytornáéval.

Többéves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytornászok segítenek a betegeknek megszabadulni a kínoktól, ezért érdemes bejelentkezni ebbe a rendelőbe, ha valamilyen fájdalom kínoz bennünket. Ellentétben az állami intézményekkel, itt már a bejelentkezés után, akár 2-3 napon belül fogadják a pácienseket. A gyogytornaszom.hu weboldalon online is lehet időpontot foglalni a szakemberekhez, illetve minden információt elolvashatunk a kezelésekről. A gyógytornászokat is megismerhetjük a portálon, de szükség esetén ortopéd szakorvosi vizsgálatra is van lehetőségünk. Bizalommal kereshetjük fel ezt a rendelőt.