Itt egy nyugdíjbiztosítás kisokos egy profi tanácsadótól

Grantis nyugdíjbiztosítás

Grantis nyugdíjbiztosítás

Azok az áldott fiatalkori évek gyakran olyan lassan teltek, hogy szinte végtelennek tűntek. Ezzel szemben, ahogy az ember idősebb lesz, egy adott kor után tényleg már csak az ünnepeket számolja és azt veszi észre, hogy azok egyre sűrűbben követik egymást. Van ennek egy biológiai magyarázata, de a fizika is igyekszik választ találni erre a gyakran szubjektív érzékelésre. Ami viszont biztos, hogy kikerülve az iskolapadból, belépve a munka világába, az évek elrepülnek és máris a nyugdíj küszöbén találja magát valaki.

Ahogy a közeledik a határidő, akkor vetődik fel a kérdés, hogy biztosan elég lesz az, ami járni fog a ledolgozott évek után? Nem meglepő módon, gyakran az állam ott szorítja meg a nadrágszíjat, ahol arra a leginkább lehetősége nyílik, így megeshet, hogy éppen a nyugdíjak fognak csökkenni. A népesedési adatok sem éppen kedvezőek ebből a szempontból és a gazdasági helyzet is kezd alaposan inogni.

Mit lehet tehát tenni? Ezért is érdemes belenézni a Grantis nyugdíjbiztosítás kisokosába. Itt hasznos tanácsokat találsz arra vonatkozóan, hogy milyen személyre szabott megtakarítási formákban gondolkodhatsz, amiket kiaknázva, jelentős jövedelemre számíthatsz, ami független az államtól. Voltaképpen egy öngondoskodási alapról van szó, amit azért még az állam is támogat évenkénti adójóváírással. Természetesen, ilyenkor máris felmerül a kérdés, hogy pontosan mekkora összegre lehet számítani? A Grantis szakemberei saját kalkulátorukkal, megadják a várható nyereségi rátát, de ez számos dologtól függ.

Elsősorban fontos tudnod, hogy legalább 11 biztosító 40 féle konstrukciót nyújt, amiket úgy kell összeválogatni, hogy részedre a legjobb hozamot kínálják. Nem mindegy, hogy pontosan mennyit szeretnél félretenni és a nyugdíjig hátralévő idő sem mellékes. Alapvetően minél többet takarítasz meg, minél hosszabb távon, annál nagyobb a végösszeg. Itt viszont beleszól még az is, hogy garantált hozamban gondolkodsz vagy befektetési egységekhez kötöd a pénzedet, ami jelenthet nagyobb bevételt, de rejt magában némi kockázatot is, ami mellett nem mehetsz el figyelem nélkül.