Melyek a leghasznosabb műanyag ablak kiegészítők?

műanyag ablak kiegészítők

Műanyag ablak kiegészítők

Rengeteg kérdés merülhet fel bennünk műanyag ablak vásárlásakor, színt, formát, üveget kell választanunk, de az is felmerül, hogy milyen kiegészítők szükségesek az új nyílászárók tökéletes működéséhez. Ugyanis ezekkel a kellékekkel lehet személyre szabni a műanyag ablakokat, hogy azok megfeleljenek az egyéni igényeinknek és ízlésünknek. A VEKA weboldalán erről is olvashatsz bővebben. A műanyag ablakok azért is szereztek hatalmas népszerűséget, mert a fából készült tokokhoz képest, lényegesen kevesebb karbantartást igényelnek, kiválóan szigetelnek és nem vetemednek meg.

Ugyanakkor van jó néhány tartozék, amire érdemes rákérdezni a forgalmazóknál. A leggyakrabban alkalmazott műanyag ablak tartozék a szellőző, egy beépített légbevezető szerkezet, amivel könnyebben megoldható a lakáson belüli légcsere, elkerülhető a párásodás, penészedés. Továbbá, bel- és kültéri alkalmazásnál egyaránt hasznos kiegészítő az ablakpárkány, más néven ablakkönyöklő. Kívül ez óvja a falak elázását, de egyfajta tömítésként is szolgál az ablak és a fal között.

A hőveszteség csökkentésében fontos szerepet játszik a műanyag takaróléc. Fontos az is, hogy olyan profilt válassz, ami elegendő helyet biztosít az üvegek rétegei közötti gáznak. Az ütésálló üvegfóliák azért szükségesek, mert ez jelentősen megnehezíti az ablakok betörését. A nyílászárók feltörését kívülről a biztonsági kilincs tovább nehezíti. A műanyag ablak vasalatok felelősek az ablak helyes működéséért és rögzítéséért.

Nagyobb súlyú profil és üvegezés esetén fontos, hogy magas teherbírású vasalatokkal legyen felszerelve a nyílászáró. Praktikus ablak kiegészítő a gyerekzár, mert ez megakadályozza a kicsiket abban, hogy kinyithassák az ablakot, amikor a szülők éppen nem figyelnek rájuk. A szúnyogháló szintén elengedhetetlen kiegészítő, hiszen ez biztosítja a családnak a nyugodt, rovarmentes estéket és éjszakákat. Esztétikai szempontból a színes műanyag profil fóliák segítenek abban, hogy a saját otthonunk designjához igazítsuk a műanyag ablak megjelenését.