Fogpótlás a sérült fogazat helyreállításához

A fogászati implantátum olyan eljárás, ami a foggyökereket fém-, csavarszerű oszlopokkal, a sérült vagy hiányzó fogakat pedig koronákkal helyettesíti. Ezek úgy néznek ki és úgy működnek, mint a valódi fogak.

A fogimplantátum a rosszul illeszkedő műfogsorok vagy hidak modern alternatívája lehet, de akkor is jó lehetőségként szolgál, ha a természetes foggyökerek hiánya nem teszi lehetővé a műfogsor vagy hídalapú fogpótlás behelyezését. A fogimplantátumok elkészítésének módja az implantátum típusától és a páciens állcsontjának állapotától függ.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy szilárd támasztékot jelent az új fogaknak. Ehhez a csontnak alaposan be kell gyógyulnia az implantátum körül. Ez azonban időt igényel és a folyamat hónapokig is eltarthat.

Mivel a titánium implantátum összeolvad az állcsonttal, beültetve nem csúszkál, nem csap zajt és nem okoz csontkárosodást, mint a rögzített hidak vagy a műfogsorok. Jelen fogpótlási eljárás akkor is megfelelő, ha a páciens képtelen vagy nem hajlandó protézist viselni.