Ilyen árakon mozognak most a betonvágó gépek

betonvágó gép

Betonvágó gép

Vannak olyan munkafolyamatok, amelyek a modern technológia nélkül komoly kihívásokat jelentenének. Általánosságban a dolgok úgy képzelhetőek el, hogy történt bizonyos technikai fejlődés, majd rájöttek, hogy ezek alakítására, átdolgozására, feloldásra szintén szükség lesz speciális eszközökre. A beton és aszfalt használata burkolatként nagy lépés volt, de komoly kihívást jelentett ezen anyagok felszedése, bizonyos körülmények között. Az úttestek, placcok, járda alatt gyakran húzódnak különféle vezetékrendszerek.

Ezek elérése csak az adott anyagok feltörésével lehetséges. Itt kerül előtérbe a betonvágó gép. Felesleges teljes mértékben, gyakran több méter szélességben feltörni a felületeket, amikor csak néhány 10 cm szélesség mentén kivitelezhető a munkálat. A beton ugyanakkor reped. Ennél fogva csak az elővágás mentén érhető el, hogy a szerkezet ne sérüljön jobban, mint kellene. A betonvágó berendezés éles tárcsáin keresztül eltérő mélységekben készíti elő a terepet.

Szinte sebészi pontossággal teszi a dolgát, aminek hála, a későbbi utómunkálatok sokkal egyszerűbbé válnak. Sok anyag megspórolható, csak elég egy keskeny sávot visszaönteni, vagyis nem kell négyzetméteres felületet újból burkolni. A költségek azonban mindig mérvadóak. Az aktuális betonvágó gép árakról bővebben tájékozódhatsz a Profibarkács weboldalán. Korántsem olcsóak ezek a készülékek, mert megközelítik, esetenként meghaladják az 1 millió Forintot. A precíz kialakítás ugyanakkor megéri az árát.

Száraz feladatvégzésen túl, folyamatos vizes hűtés mellett is működhetnek az eszközök. A gondosan megtervezett erőátadó rendszer gondoskodik róla, hogy a kívánt fordulatszám adott legyen, még poros környezetben is. Az előtolás egyszerűen megoldható, minimális erőbefektetés révén. Korántsem egy barkácskészülékről van szó, mert betonvágót csak olyan szakemberek alkalmaznak, akik a munkájukból adódóan rendszeres jelleggel igénylik a segítségét. A hatékonysága nagyban fokozható a megfelelő vágótárcsák felszerelésével, ezek gyorsan cserélhetőek, így fokozva az eredményességet. Bátran lehet támaszkodni a betonvágó képességeire.