Bankkártya olvasó terminál árak összehasonlítása – Ilyen különbségekre számíthatsz

bankkártya terminál

Bankkártya terminál

A bankkártya olvasó terminál kiválasztása jelentős befektetés, ami hosszú távú hatással van a vállalkozásod pénzügyi és üzemeltetési hatékonyságára. Nem véletlen, hogy a POS terminálok piaca rohamosan bővül és ennek megfelelően, az üzleteknek egyre fontosabb, hogy megértsék az árképzési mechanizmusokat, valamint a kínálatban rejlő, gyakran komoly mértékű különbségeket.

Ebben a cikkben áttekintjük, milyen tényezők befolyásolják a bankkártya olvasó terminálok árait és mire érdemes figyelni a választás során. A bankkártya terminál árakról a CMO weboldalán is tájékozódhatsz bővebben. Itt részletes információkat találsz a különböző modellekről és azok lehetséges funkcióiról.

Ilyenek lehetnek az árkategóriák és funkciók

A bankkártya olvasó terminálok árai széles skálán mozognak, attól függően, hogy milyen technológiai megoldásokat és extra szolgáltatásokat kínálnak. Az egyszerűbb, vezetékes terminálok ára alacsonyabb, míg a mobil, vezeték nélküli eszközök, amik 3G vagy WiFi kapcsolaton keresztül működnek, magasabb árkategóriába tartoznak.

Alapvető vezetékes terminálok: ezek az eszközök rendszerint a legolcsóbbak, 30-50 000 Ft körül mozognak. Ideálisak kisebb forgalmú vagy fix elhelyezkedésű üzleteknek.

Mobil terminálok: nagyobb rugalmasságot nyújtanak, hiszen nincsenek fizikailag kötve egy adott helyszínhez. 70-120 000 Ft között változhatnak. Tökéletes megoldást jelentenek rendezvényeken, piacokon vagy házhoz menő szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak.

Integrált POS rendszerek: ezek a komplex megoldások nemcsak a fizetési tranzakciókat kezelik, hanem a készletnyilvántartást, ügyfelek adatait és egyéb üzleti folyamatokat is integrálják. Az árúk több 100 000 Ft is lehet, a funkciók bővülésével.

Lehetséges extra költségek

Amikor bankkártya olvasó terminált választasz, fontos szem előtt tartanod az esetleges rejtett költségeket is. Ilyen például a tranzakciós díj, ami a vásárlások százalékában kerül meghatározásra, vagy a havi szolgáltatási díj, amit bizonyos szolgáltatók számítanak fel a terminál használatáért. Ezek az összegek jelentősen befolyásolhatják a készülék tényleges költségét.

Mit keress a szolgáltató kiválasztásakor?

A választási folyamat során érdemes olyan szolgáltatót keresned, amelyik átlátható árazási és szerződési feltételeket kínál. Fontos, hogy ezek magukba foglalják az ügyfélszolgálatot és technikai támogatást, hiszen ezek elengedhetetlenek a zökkenőmentes működéshez.

Alternatív beszerzési lehetőségek

A vásárlás mellett, választhatod a bérlés lehetőségét. A bankkártya olvasó terminálok széles palettáját tudod már bérelni, ami többnyire teljeskörű garanciát jelent a használat ideje alatt. Az esetlegesen felmerülő javításokat a szolgáltató rövid határidővel elvégzi és éppen ezért nem kell attól tartanod, hogy rossz minőségű eszközt kapsz, hiszen a cégnek is érdekük, hogy minél kevesebbszer kelljen plusz szolgáltatást nyújtaniuk. Az esetleges szoftveres frissítések ára is benne van a bérleti díjba. Természetesen a konstrukciók függvényében ezek szintén változhatnak, de a CMO oldalán ezekről ugyanúgy könnyen tájékozódhatsz.