A tengeri alga számtalan előnye

Számos tápanyagban gazdag az alga, ami kedvező hatással van az egészségre, tehát a fogyasztása kizárólag előnyökkel jár. A tengeri alga leginkább az ázsiai országokban népszerű, pedig méltán kerülhet be a hétköznapi táplálékok közé hazánkban is. Az összes algafajta, a zöld, a vörös, a barna, szuperélelmiszernek számít, köszönhetően a gazdag nyomelem tartalmának.

Sok antioxidáns van benne, de figyelemre méltó a tengeri alga rosttartalma is. Megköti a tengervíz ásványi anyagait, lényegesen több kalciumot és vasat képes tárolni, mint a földben termesztett növények.

Előnyei közé tartozik, hogy csökkenti a szervezetben a rossz koleszterin szintjét, tökéletes helyettesítője lehet a tejalapú termékeknek. Rendszeres fogyasztásával redukálható az ösztrogénszinthez kötött rákbetegség típusok kialakulásának veszélye, különösen a mell- és a bélrák kockázata csökkenthető.

Szárított formában vásárolható meg a tengeri alga az iztenger.hu webshop kínálatából. Részletes leírásából megismerhetjük elkészítésének módját is.