Miért kaphatóak mobilok olcsón?

Mobilok olcsón

Létezik egy olyan tévképzet az emberek gondolkodásában, hogy ha valami olcsó, akkor közel sem olyan jó, mint a drága. Ez sok esetben megdől akkor, amikor látja, hogy miképpen sorakoznak a jobbnál jobb mobilok olcsón az üzletek polcain vagy a webáruházakban. Ekkor akaratlanul is elgondolkodik az érdeklődő, hogy mivégre ez a nagy árkülönbség?

A gyártási ára az olcsó és a drága készülékeknek is nagyon közel áll egymáshoz. Akkor miért árazzák be olyan magasan a hangzatos márkanevűeket és miért nem teszik ezt azok, akiknek nem annyira ismert a telefonja? Azért nem, mert az olcsóbb készülékek gyártói előre helyezik a vásárló igényeit és nem akarják túlárazni a mobiljaikat.

Akkor miért nem hozzák lennebb a drága telefonok árát, amikor piacra dobják azokat? Valószínűleg azért nem, mert amikor egy készülék bizonyos paraméterekkel rendelkezik és annál performensebbet dobnak piacra, akkor az egyszerűen nem lehet olcsóbb, mert szöget ütne az emberek fejében. Ha mobilok olcsón érdeklik, akkor a kínai gyártmányok között keresgéljen!

Print Friendly, PDF & Email