Lábbal hajtós bicikli az alapok elsajátításához

lábbal hajtós bicikli

Lábbal hajtós bicikli

Egyszerre megtanulni egyensúlyozni, megtartani a bicajt, fogni a kormányt, irányítani és közben pedálozni egyáltalán nem könnyű. Éppen ezért hasznos, ha a csemeték lábbal hajtós bicikli segítségével sajátítják el az alapokat és majd csak akkor térnek át hagyományos modellre, amikor a pedálozáson kívül már minden a kisujjukban van.

A tapasztalat azt mutatja, hogy azok a gyermekek, aki lábbal hajtós biciklivel kezdik a pályafutásukat, játszi könnyedséggel szoknak át a pedálos verzióra. Magát a lábbal hajtás „művészetét” is nagyon könnyen megtanulják még a legkisebbek is, így lényegében kimarad mindenféle kellemetlen élmény, ami abból fakadhatna, hogy esetleg nem úgy megy a bringázás, ahogy azt a kicsik és/vagy a szüleik szeretnék.

A lábbal hajtós bicikli fortélyaira gyakorlatilag 1-2 alkalom után ráreznek a lurkók, így nem lesz bennünk semmiféle félelem. Utána már úgy suhannak, mintha erre születtek volna és szülőként csak ámulni-bámulni fogunk, amikor évek múlva lecserélésre kerül a lábbal hajtós bicikli és szinte pillanatok alatt beletanulnak a pedálozás rejtelmeibe.