Kikre vonatkozik az NTAK vendéglátás halasztás?

NTAK adatszolgáltatás

NTAK adatszolgáltatás

Sikerre vinni egy országot közel sem egyszerű feladat, amihez fel kell nőni. A vezetőknek gyakran csak a lakosok felőli ellenszenv jut, ugyanis ők leginkább teherként élik meg mindazt a fejlesztést, amit előrelátóan hoznak. Itt van a Magyar Turisztika Ügynökség szoftveres adatkezelő rendszere, az NTAK, ami azonnal láthatóvá teszi a beérkező számsorokat, ezek révén rövidebb-hosszabb távon lehet tervezni a jövőt illetően.

A rendszer már 2021-től működik a szálláshelyeknél, de még csak most kerül bevezetésbe a másik igazán érintett szektorban, a vendéglátósok területén. A turizmus leginkább ezt a kétféle területet érinti, éppen ezért meghatározó a célirányos vállalkozások beléptetése, kötelező jelleggel. Természetesen nem megy semmi sem varázsütésre. Az átálláshoz, integrációhoz idő kell, különben csak fejetlenség lesz az egészből. Pontosan ezért volt az első határidő 2023 január kitolva júliusra, ami végül bizonyos szinten tovább bővült. Megjelent ugyanis a sávos belépés menete.

Júliustól azon cégek kellett elindítsák az adatszolgáltatást, akik az elmúlt évben, bevétel szerint meghaladták a 100 millió Forintot. A 12 és 100 millió Forint tavalyi bevétellel rendelkezőknek pedig az újabb határidő kitolódik 2024 januárra. Akik pedig 12 millió Forint alatt keresnek, nem kötelesek adatokat szolgáltatni a jövőben, de ettől még a regisztráció ugyanúgy vonatkozik rájuk. Van további jó hír is. A vendéglátásban az NTAK adatszolgáltatási kötelezettségnek ingyenes szoftverrel is eleget lehet tenni.

Így megúszhatod a komoly befektetést, hiszen választhatsz olyan szoftveres megoldást, amivel minimalizálhatod a költségeidet. Ha szeretnél erről többet megtudni, akkor nincs más dolgod, mint ellátogatni a cmo.hu oldalra és elolvasni a részletes ismertetőt a témában. Ha mindezek után további kérdéseid lennének, akkor bátran kérd a szakemberek véleményét, akik örömmel fognak segíteni, hogy a vállalkozásodnak a tökéletes megoldást találják meg minden szempontból! Nem kell tehát félj, mert a segítség adott, amit kihasználva, pontos adatszolgáltatást nyújthatsz és még csak meg sem kell erőltesd magad.