Fogszabályozás a gyönyörű mosolyért

A dolog akkor a legeredményesebb, ha még gyermekkorban sor kerül rá. A fogszabályozás azért is indokolt, mert a kiálló fogak sérüléseket okozhatnak. A hibát mihamarabb ki kell küszöbölni annak érdekében, hogy a lurkót ne érje ezáltal trauma.

A rágócsontok közötti hézagok óriási mértékben befolyásolják a rágás minőségét. Az ételek nagyobb darabokban kerülnek a gyomorba, így a felszívódásuk, illetve a megemésztésük nehézségeket okozhat. Az egészséges, egyenletes fogsor tehát az emésztés hatékonyságát is szolgálja. Pozitív érzéssel töltheti el az, ha mindent megtesz, hogy tökéletes legyen a mosolya. A fogszabályozás építi az önbecsülést. Felnőttként is egyre többen döntenek amellett, hogy bevállalják.

Megszünteti a helytelen pozícióban álló csontok miatti beszédhibát, ezen felül javítja az ajkak záródását. A szakemberek szerint az első vizsgálatokra 7-8 éves korban kell sort keríteni. Szerencsére a fogszabályozás bármelyik életkorban képes szebbé tenni a mosolyt, tehát soha nem késő cselekedni.