A kismama diéta hasznos az anyukának és a magzatnak

kismama diéta

Kismama diéta

Még ma is él a köztudatban az a tévhit, hogy a várandósok kettő helyett kell egyenek. Pedig ez egyáltalán nincs így, sőt, ha túl sokat esznek és ezzel együtt a súlyuk is sokat nő, akkor az nemcsak rájuk lehet veszélyes, hanem a babáikra is.

Éppen ezért, ha már a teherbeesés előtt is volt valakinek túlsúlya, akkor fokozottan oda kell figyelnie arra, hogy még hány kilót szed fel és akár a kismama diéta követésére is szükség lehet. Ez természetesen köszönőviszonyban sincs azokkal az őrült fogyókúratippekkel, amelyek csodás eredményeket ígérnek, gyakorlatilag koplalás árán.

A kismama diéta úgy van összeállítva, hogy a baba és a mama is megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, figyelve arra, hogy az anyuka tartani tudja a súlyát, vagy akár veszítsen is belőle, még a várandósság ideje alatt.

Amennyiben egy hozzáértő állítja össze a kismama diéta részleteit, akkor ez egyáltalán nem jelent kockázatot a magzatra, sőt, neki is jót fog tenni, hogy az őt tápláló test egyre egészségesebb és energikusabb lesz.

Print Friendly, PDF & Email