A Dán lány meghökkentő története

A Dán lány igaz története

A Dán lány igaz története

A valódi drámák kedvelői sem fognak unatkozni a nyáron, mert a filmkészítők számukra is készültek néhány meglepetéssel. A Dán lány parádés szereplőgárdájával és igaz történetével hamar belopta magát az emberek szívébe.

A romantikus életrajzi dráma két főszereplője egy ifjú házaspár. Gerda furcsa kéréssel áll elő, ugyanis le szeretné festeni a férjét női ruhában. Einart, a férj ugyan vonakodik kicsit, de eleget tesz felesége kérésének.

Itt kezdődnek a bonyodalmak, ugyanis kiderül, hogy Einart jobban élvezi ezt az egészet, mint gondolta. Elfojtott érzések törnek a felszínre és egyre gyakrabban kezd női ruhában járni, nőként viselkedni társaságban. Így születik meg Lily, a dán lány.

Amikor kiderül, hogy Einart valójában egy férfi testben született nő, felesége megdöbben ugyan, de végig kitart a férje mellett és így annak sikerül megvalósítani az álmait. Lily az első olyan nő, aki férfiként született, de nőként folytathatta életét. A Dán lány az első nemi átalakító műtét igaz történetét mutatja be.