ORP és pH érték mérő műszer

ORP

ORP

A következőkben a redoxpotenciál fogalmával és mérésével fogunk foglalkozni. A redukciós-oxidációs reakciók legfontosabb paramétere a redoxpotenciál, az angol rövidítése ORP, ami Oxidation Reduction Potential jelent. A redoxpotenciál egyensúlyi elektródpotenciál, ami egy kombinált ORP elektróda mérő.

Ez a kombinált ORP elektróda egy inert fémelektródát tartalmaz, ami az említett redoxirendszerrel érintkezve felveszi annak a potenciálját. Ennek az értékét pedig egy referencia elektródához viszonyítva mérik. A redoxpotenciál mérésére a weboldalon számos eszközt találhat, amelyek közül igen nagy sikernek örvendenek a kisebb, kézi műszerek.

Azért is választják sokan ezt, mert nemcsak az ORP mérésére használható, hanem a pH értéket és hőmérsékletet is méri. Ha nem szeretne hosszú időt tölteni a vásárlással, hanem inkább kényelmesen, otthonról bonyolítaná ezt le, akkor az adwa.hu oldalra kattintva pontosan ebben részesül. Nézelődjön, informálódjon, majd vásárolja meg azt a mérőeszközt, amelyikre szüksége van a munkája elvégzéséhez!