Különböző technikákat egyesít az alvásterápia

Autogén tréning

Autogén tréning

Az egészségünk ma nagyobb veszélyben van, mint valaha. Magunknak kell gondoskodnunk annak megerősítéséről, ehhez azonban segítségre van szükségünk. Az egyik ilyen asszisztens, a kezelésben és az életben egyaránt az autogén tréning. Az önképzés sokakat vonz, mivel általa az élet primitívebbé válik és elvesznek az alapvető értékek.

Az emberek intuitív módon úgy érzik, hogy ez a módszer fizikai és szellemi segítséggé és támogatássá válhat a számukra. Csak kevesen tudják, hogy az autogén tréning egy tudományos módszer és egyfajta enyhe önhipnózis, aminek a segítségével a képzelet hatalma átkerül a testbe. A kisgyermekek kivételével szinte bárki elsajátíthatja ezeket a gyakorlatokat, ha a nyugalomra és a pihenésre koncentrál. Aki az önképzés segítségével képes megszabadulni aggodalmaitól és problémáitól, kitörhet a modern betegségek ördögi köréből.

Az autogén tréningek sok résztvevőjének sikerült már megszabadulniuk a hosszú távú betegségeiktől, amelyek korábban arra kényszerítették őket, hogy egyik orvostól a másikig menjenek. Az egészséges pihenés, az étkezés és a víz mellett, az emberi test alapvető szükséglete. Az ezen a téren fellépő rendellenességek nemcsak kellemetlenséget okoznak a mindennapi életben, hanem súlyos betegség jeleit is jelenthetik. Az alvásterápia eredményessége szempontjából, elsősorban fontos meghatározni annak okait. Ilyenkor az orvos megvizsgálja a beteget, elemzi a panaszokat és szükség esetén diagnosztikai teszteket javasol.

Emellett tanácsot ad az étkezésről és az egészséges rutin kialakításáról az alvási rendellenességek megelőzése érdekében. Ha ezek a problémák olyan neurológiai betegségeket okoztak, mint például a neurózis, a stressz vagy pánikrohamok, a Corvin Pszichológiai Terápiás Központ szakemberei segítenek az alvásterápiában. Ha hosszú ideje nem tudja kipihenni magát, rosszul alszik vagy éjszaka gyakran felébred, majd a nap folyamán elalszik, lépjen kapcsolatba velünk! Az alvásterápia során alkalmazott kezelés nagyon különböző lehet, kezdve az alvásnapló vezetésével, a vaskészítmények szedésén át a relaxációs technikákig!