Gondosan legyen elszórva a vetőmag!

A sikeres növénytermesztés alapvető feltétele a talaj jó előkészítése, valamint a vegetációs időszak során a vetemény igényeinek megfelelő kielégítése. Amit sohasem szabad elfelejteni, hogy csak és kizárólag minőségi vetőmag alkalmazásával születhet egészséges és tápláló zöldség. Éppen ezért, amikor a beszerzésre kerül a sor, akkor azt olyan helyről éri meg végezni, ahol garantált a minőség.

Természetesen a tárolás ideje, annak feltételei, de a vetés módja szintén meghatározó, több szempontból. A kellően laza, levegős és nedves közeg az, amit a legtöbb vetőmag kedvel. A tápanyagban szegény helyeken könnyen tönkremegy a szárba szökő palánta, valamint a kártevők is gyakran nekiesnek a számukra ínycsiklandozó falatoknak.

A veteményezés tehát külön tudomány. Persze van olyan vetőmag is, amit elég képletesen szólva csak kidobni és bárhol csírába fakad. Némelyik fajta különösen magas termőértékkel rendelkezik, míg mások egyedi igényeket vonultatnak fel, ezért ezekre mindig figyeljen oda az ültetés során! A lelkiismeretes gondozás pedig meghozza a gyümölcsét.