Eltérő hatásfokú napelem

Tartós napelemek

Tartós napelemek

A környezetbarát technológiák között, az egyik legelterjedtebb megoldás a Napból érkező energia felhasználása. Alkalmazásuk egyre szélesebb körben történik a családi otthonoktól kezdve, a közvilágításon át az ipari területekig. A napelem becsült élettartama 30-40 év, a legtöbb gyártó 20-25 évig garanciát biztosít.

Több alaptípus létezik, amelyek költsége és hatásfoka eltérhet. A monokirstályos és polikristályos fajták estében az alapanyag szilícium, az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkeznek, valamint a hatékonyságuk is kiemelkedő.

Az amorf szilícium és polimer napelemek olcsóbbak, de alacsony hatékonysággal bírnak. A Gallium Arzenid típus 40%-os hatásfokkal is üzemelhet, viszont nagyon drága, személyi felhasználása nem kifizetődő, így elsősorban az űrkutatásban használják. A hatásfok persze alternatív megoldásokkal növelhető.

A fejlesztések célja azonban elsősorban a jobb ár-érték arány biztosítása. Az AM TECHNIC Kft. a monokristályos napelemmel látja el az utcai kandelábereket. A technológiával kapcsolatban forduljon hozzájuk bizalommal!

Print Friendly, PDF & Email