A szellemi vagyonértékelés független vizsgálat

Kifejlesztett egy új technológiát? Van egy olyan titkos fegyvere, ami lehetővé teszi, hogy több bevételt vagy nyereséget termeljen, mint a versenytársai? Ha a válasz igen, akkor az alkotó elme szüleményébe fektet be. Ha pedig valóban ez a helyzet, a szellemi vagyonértékelés előnyei jelentősek.

Számos szolgáltató foglalkozik üzleti értékelésekkel, de csak kisebb számban vannak olyanok, akik szellemi vagyonértékelésre szakosodtak, beleértve azokat is, akik kizárólag szabadalmi értékelési szolgáltatásokat nyújtanak. Egy új szellemi tulajdonról szóló beszámoló, amit a hitelezőkkel, befektetőkkel és felvásárlókkal folytatott megbeszélések során használnak, bizonyítékot szolgáltat minden kritikus szellemi tulajdon kiterjedéséről, minőségéről és értékéről.

A szakértői vélemény arról, hogy mely szellemi tulajdonú eszközök biztosítják a vállalkozás körüli fontos versenykorlátot, védik a jövőbeni pénzáramlást és alátámasztják a növekedést. A befektetők, hitelezők, könyvelők, tanácsadók és adóhatóságok is gyakran támaszkodnak a szellemi vagyonértékelésre.