Lumbágó gyógytorna – Hogyan érdemes nekikezdeni?

Az izmok túlerőltetése sokszor okozhat valamilyen mozgásszervi betegséget hosszabb távon. A lumbágó például egy hirtelen fellépő éles fájdalmat idézhető elő. Ez akár egy rossz mozdulat után is jelentkezhet. A mindennapjait nagyon sok embernek meg tudja keseríteni a derékzsába, ami a bordaív és a farredő közötti részen jelentkezhet. Ehhez társulhat például az alsó végtagokba sugárzó fájdalom is. A gerinc-rendellenesség megszüntetésének leghatékonyabb módja a gyógymasszázs. Ez rendkívül fontos a lumbágó kezelésénél.

Sajnos a lumbágó nemcsak idősebb korban fordulhat elő, hiszen a 35-55 éves korosztályban gyakoribb jelenségnek számít. Ez nem egy betegség, csak kellemetlen állapot, amit az ágyéktáji gerincszakasz túlterheltsége okoz. A rossz mozgásminták és beidegződések okozhatják elsősorban az idegi becsípődéseket. A deréktáji fájdalom már néhány kezelés után megszűnik. Viszont érdemes hosszabb távon is valahogy fenntartani. Ennek pedig a legkiválóbb módja a rendszeres masszázs. Ha Ön is szeretne frissen és egyszerűen kikelni az ágyból reggelente, akkor próbálja ki a gyógymasszázs valamelyik változatát!

Fájdalommal járhat a gyógykezelés?

A kérdésre a válasz nem egyértelmű. Néhány állapotnál előfordulhat fájdalom. Ez elsősorban a csonthártya kezeléseknél fordulhat elő. Ez ugyanis gyulladásos állapot, ami bizony rendkívül kellemetlen tünetekkel járhat. Viszont már néhány kezelés után látványos javulás érhető el. Amikor egy ízület begyullad, akkor nemcsak az adott ponton jelentkezhet kínzó fájdalom, de még a környező területre is kisugározhat a kellemetlen érzés.

Ha már Ön sem szeretne tovább szenvedni, akkor foglaljon időpontot a gyogytornaszom.hu weboldalon! A páciensek már az első pár kezelés után is javulásról számoltak be. Viszont azt ne felejtse el, hogy a teljes felépüléshez hosszú idő kell! Amennyiben szeretné igénybe venni a Gyógytornászom szolgáltatásait, akkor érdemes az 5-10 alkalmas bérlet valamelyikét választania. Ezzel ugyanis jelentősebb összeget tud majd megtakarítani. Ráadásul SZÉP kártyát és Egészségpénztárt is elfogadnak.

Melyek a lumbágó tünetei?

Sokan azt gondolják, amikor fájdalmat éreznek a derekuknál, hogy már megint becsípődött, elfeküdték vagy csak rosszul mozdultak. Ez mind igaz, azonban ezeknek az összefoglaló neve a lumbágó, másik nevén a boszorkánylövés. Ha a beteg kissé előrehajol vagy oldalra dől, akkor is érezhető a fájdalom a bordák és a derék tájékán. Sajnos a kínszenvedés, ami a becsípődött derékkal jár együtt, olyan nagymértékű lehet, hogy az illetőt korlátozhatja a szabad mozgásában.

Ha már az állapot eljut a krónikus fázisba, vagyis abba, amikor a fájdalom már nem túlzottan nagy mértékű, akkor a beteg életminőségét és a napi aktivitását teheti tönkre. A lumbágót minél előbb kezelni kell. A terápia részét képezhetik a fájdalomcsillapító tabletták rövid távon és a gyógymasszázs. A vázizmok funkciójának helyreállítása lehet, hogy hónapokat vesz igénybe. A kezelés után a legfontosabb, hogy a hirtelen mozdulatokat és a gerinc túlterhelését kerülje. Továbbá, szükség lehet fogyásra is, ha a terapeuta úgy ítéli meg.