A vetítővászon különböző változatai

Vetítővászon

Könnyű elveszni a széles kínálatban. Számtalanszor hangsúlyozzák, hogy a minőséget érdemes választani a mennyiség helyett. Ugyanez a helyzet a vetítővászon megvételekor. Ebben az esetben azért érdemes megválogatni a terméket, mert a vászon rengeteg anyagból készülhet, ami kihat a felvétel vetítésére. Például a matt fehér szövettípus a legfelkapottabb.

Általában akkor alkalmazzák, amikor a természetes fény teljes kizárása lehetetlen. Azonban a házimozizásra alkalmazott vetítővászon típus a magas kontrasztú változat. Itt a kismennyiségű természetes fény nem jelent gondot, továbbá képes kihangsúlyozni a színek élességét.

A Datalux példány főleg a bemutatásokhoz alkalmas, ami hozzáigazodik a kisebb fényerejű projektorhoz. A kiváló képminőséget a szűkebb látószöggel éri el. A Dual Vision vetítővászon előnye, hogy a fény előröl vagy hátulról is rávetülhet, valamint széles szöget biztosít a nézőknek. Ezt főleg filmnézésre tervezték. Természetesen már 3D vetítővászon is kapható, ami kiemeli a térhatást és ezzel képes lenyűgözni a nézőt.

Print Friendly, PDF & Email