A személyszállítás és a taxi tanfolyam világa

Taxi tanfolyam

Taxi tanfolyam

Szeret vezetni, és úgy gondolja, hogy akár karriert is építene erre a hobbijára? Akkor az egyik lehetősége a személyszállítás, azonban, mint bárminemű fuvarozáshoz, ehhez is képesítésre van szükség. Ahhoz, hogy embereket fuvarozzon, először egy személyszállító engedélyt kell megszereznie, ha pedig taxizni akar, akkor a taxi tanfolyam is egy elengedhetetlen lépés lesz.

Ugyanis a személyszállító engedély még nem elegendő, hogy valamelyik társaságnál munkára jelentkezzen. A taxi tanfolyamon való részvétel után bizonyítani kell, hogy elsajátította a taxi tartozékainak ismereteit, a taxaméter használatát, valamint helyismeretből is számot kell adnia.

A bizonyítvány megszerzése összesen két napot igényel, egy nap lezajlik a tanfolyam és egy nap pedig a vizsga. A taxi tanfolyam után megszerzett bizonylat már feljogosítja arra, hogy egy ez irányú cégnél dolgozzon, vagy akár magánvállalkozásba is kezdhet, azonban ez utóbbihoz a taxis vállalkozó tanfolyamra is szüksége lesz, mivel ehhez vállalkozói ismeretekre is szert kell tennie.

Print Friendly, PDF & Email