A peteérés jelei igen szerteágazók

A peteérés jelei

Az ovuláció időszakának behatárolása minden nőnek hasznos lehet, hiszen ettől függ a fogamzás, így akár elkerülni szeretnék a terhességet, akár babát szeretnének, szükség lehet erre az információra. A peteérés időpontjának meghatározása többféleképpen is történhet, de a legjobb, ha több tünet is figyelve van.

A peteérés jelei közé tartozik például az ovulációs fájdalom, de ez nem mindenkinél jelentkezik, így van, hogy ennek figyelése nem vezet eredményre. Ugyanakkor, a testhőmérséklet-változás minden esetben fennáll, így ez az egyik leginkább megbízható a peteérés jelei közül.

Néhány hónapig folyamatosan mérni kell a test hőjét és az adatokból pontosan látszani fog, hogy hol van hirtelen csökkenés, majd azt követően emelkedés. A hőmérséklet-diagram elkészítése mellett, érdemes ovulációs teszteket is végezni, amelyek a lutein hormonmennyiséget mérik, mert a két tünet-együttes által már pontos adatok kaphatóak. Továbbá, a peteérés jelei a méhnyak és a méhnyak-nyák megváltozása is, így ezek követése is segíthet az időpont megállapításában.

Print Friendly, PDF & Email