Multiméter változatos formában

Multiméter

Előfordul, hogy valakinek többfunkciós mérőeszközre van szüksége. Igen ám, de hol kapható olyan multiméter, amelyik minden elvárásnak megfelel? Érdemes ellátogatni a Műszer Oázis weboldalra, mert itt rengetegféle típus közül válogathatnak az érdeklődők. Az analóg változat tükörskálával, illetve csúcscsapágyas, kereszttekercses mérőművel működik.

De vannak már ennél modernebb, automata méréshatár-váltós műszerek is a kínálatban. A ceruza alakú multiméterek azért előnyösek, mert könnyen elvihetőek egyik helyről a másikra. A digitális műszerek általában képesek egyszerre több mérési adatot eltárolni. Az infrakamerás típusok segítségével egyszerűen ellenőrizhetőek az áramkörök, a vezérlőszekrények és a kábelcsatlakozások. A többsoros kijelzőnek köszönhetően, párhuzamosan több adat is kijelezhetővé válik.

Érdemes megemlíteni az úgynevezett True RMS multimétert is, ami magas minőségű detektorral működik. Mivel most kedvező áron vásárolható meg, ezért tanácsos kihasználni a kínálkozó lehetőséget. Említsük meg a vízálló berendezéseket is, amelyek IP 67 védelemmel vannak ellátva. A vásárlók kedvelik a lámpával ellátott típust, mert ez remekül használható a terepen.

A gombok kivilágíthatóak, tehát az sem jelent gondot, ha éppen teljes sötétség van. Otthoni és professzionális értelemben is remek választás. A multiméter ára attól függ, hogy pontosan milyen funkciókkal rendelkezik. Akkor is körül kell nézni a webáruházban, ha valaki jelenleg nem tud túl mélyen a pénztárcájába nyúlni, mert így is lehetséges a vásárlás.

Print Friendly, PDF & Email