Mi befolyásolja a whiskey árakat?

Egyedi whiskey árak

A whisky igen elterjedt ital, amit a világ számos országában előszeretettel fogyasztanak és készítenek. Az Egyesült Királyságoin kívül, ez nagyon kedvelt Amerikában is. Az Egyesült Államokban a whiskey árak, mint sok más helyen, javarészt a minőségtől függnek. Az amerikai fajta alaptípusa a grain. Ennek az összetételében a kukorica és a rozs is jelentős szerepet kap.

Lepárláskor általában nem készítenek 75 százaléknál nagyobb alkoholtartalmú párlatot. Sőt, a nem kukorica whiskyt legalább 2 évig érlelik új, belülről elszenesített tölgyfahordóban annak érdekében, hogy a valóban speciális íz a felszínre tudjon törni. Az egyik legérdekesebb whiskyfajta a Tennessee, ugyanis ezt a lepárlás után általában cukorjuharból készített faszénen keresztül szűrik, mielőtt a fahordóban érlelnék.

Persze ez nem egy kötelező eljárás, és a Tennessee-t a hatályos törvények sem tekintik külön whiskyfajtának. A whiskey árak Magyarországon is a nívótól függnek. Beszerezhetőek nagyon drága, világszinten elismert típusok és a pénztárcabarát változatok is.

Print Friendly, PDF & Email