Hogyan történjen a Kft. könyvelés?

Könyvelés korrekt áron

Különféle jogszabályokat kell betartanunk, hogyha Kft. alapítása mellett döntünk. Próbáljuk mindig az előnyösebb megoldásokat választani, hogy minimálisra csökkenthessük az ezzel járó kiadásokat! Az adózás számos kötelező költséget von maga után.

Hogyha maga az tulajdonos szeretné ellátni az ügyvezető feladatokat, akkor a Kft. könyvelés három formája közül lesz lehetősége választani. Hogyha nincs megnevezve a feladatkör, amit a tulajdonos ügyvezetőként lát el, akkor igen magas költségekkel kell számolni, ami még a minimálbér utáni adózásnál is magasabbnak számít.

A Kft. könyvelés esetén ez egyáltalán nem számít kedvezőnek. Az alkalmazotti jogviszony már sokkal kedvezőbb feltételeket tartogat a Kft. könyvelés szempontjából.

Ekkor szükség lesz egy bejelentett 8 órás állásra a saját cégünknél. Azonban a Kft. könyvelés legegyszerűbb formája a megbízásos jogviszony. Így tulajdonképpen ingyen vállalhatjuk el az ügyvezetést és nem kell mellé a 8 órás bejelentett állás. Hogyha megtaláljuk ezeket a kiskapukat, akkor könnyen a hasznunkra fordíthatjuk a továbbiakban, mindezt teljesen legálisan.

Print Friendly, PDF & Email