Hogyan juthat lakáshoz a gyerekem?

Calculation

Gyerekeknek szóló lakástakarék

Ha górcső alá vennénk a mai, húszas éveik elején járókat, sajnos még mindig az a tendencia mutatkozik meg, hogy sokan vannak, akik nem számíthatnak szülői segítségre a lakásvásárlás alkalmával. Az albérletben indított évek nem biztos, hogy a legjobb kezdésnek bizonyulnak a takarékoskodás érdekében, tény pedig, hogy lakáshitelt is csak a megfelelő önerő megléte esetén lehet kapni.

De törvényszerűen így kell ennek lennie? Nyugodjunk bele szülőként abba, hogy saját anyagi lehetőségeink miatt gyermekünk is esetleg hozzánk hasonló helyzetben induljon a nagybetűs életbe? A lakáshitelezésen felül létezik egy olyan megoldás, mely egyéni igényekre szabva szolgálja a könnyebb lakáshoz jutást. Nem más ez, mint a lakástakarék gyerekeknek, amely mellett egyre többen teszik le a voksot. Miről is van szó ennek esetében?

A lakástakarék gyerekeknek tulajdonképpen nem mást takar, mint azt, hogy előtakarékosság keretein belül spórolunk, méghozzá állami támogatást is igénybe véve. Az LTP nagy előnye, hogy magunk választhatjuk meg, mennyit tudunk erre a célra félretenni havonta, így anyagi lehetőségeink függvényeként dönthetünk a havi befizetés mértéke mellett. Persze minimális összeg van, de ez akár néhány száz forint is lehet szolgáltatótól függően.

Remek megoldás lehet a gyerekeknek szóló lakástakarék, amelyhez a későbbiekben igen kedvező kamatozású lakáshitel felvételére is lehetőség nyílik. Felelős szülőként előre gondolkodva mindenképpen megéri számításba venni az LTP kínálta előnyöket.

Print Friendly, PDF & Email