Az ír whisky igazán népszerű

Jameson whisky

Már a története is nagyon izgalmas ennek az italnak. Viszont az még jobban foglalkoztatja az embereket, hogy miben más az ír whisky, mint az amerikai vagy a skót. A kérdésre a válasz egyszerű, méghozzá az, hogy ezeket az italokat általában kevert változatban készítik el.

Például az árpa whiskyt gabona whiskyvel keverik össze. Természetesen ez nem arról szól, hogy összeöntik egy nagy üstben a két alapanyagot és ahogy esik, úgy puffan.

Mint a legtöbb szeszesital esetében, az ír whisky készítésére is szigorú szabályok vonatkoznak, amiket minden alkalommal szakember a „master blender“ ellenőriz. Az egyik legismertebb ír whisky a Jameson, amit már világszerte előszeretettel fogyasztanak, hiszen rendkívül jó a minősége.

Ez többek között az érlelésének köszönheti. A keverés és lepárlás után, ezzel lehet elérni igazán magas minőséget. Az előírtak szerint legalább 3 éven keresztül kell fahordóban tárolni az ír whiskyt, azonban ez ennél tovább szokott tartani, hogy kialakuljon az a bizonyos íz-világ, ami miatt olyan sokan fogyasztják világszerte.

Print Friendly, PDF & Email