A vezetéknélküli töltő egyre népszerűbb

Vezeték nélküli töltő

Vezeték nélküli töltő

Az okostelefonok világa elképesztő adatmennyiséggel áraszt el minket nap, mint nap. Ezeknek a csodálatos eszközöknek a legnagyobb hátránya az állandó energiaéhség.

A nagyteljesítmény strapabíró akkukat kíván, viszont ezek közül is a legjobb nagyjából másfél, két napig bírja intenzív használat mellett. Ezért van szükség a vezeték nélküli töltő innovatív megoldására, ami sokkal modernebbnek számít manapság.

Ahányszor csak bedugjuk vagy kihúzzuk a hagyományos töltőt a telefonból, fennáll a veszélye annak, hogy a csatlakozó egyszer megadja magát és onnantől kezdve nem fogjuk tudni feltölteni a telefonunkat vagy esetleg a tabletet. A másik előnye a vezeték nélküli töltőnek, hogy teljes mértékben univerzális.

Természetesen a kábeles töltők között is léteznek szabványok, de már így is túl sok van belőlük. Az Apple termékek töltői nem kompatibilisek az Androidos eszközökkel, ez utóbbiakon belül pedig még mindig találkozhatunk Micro USB csatlakozóval, de manapság elterjedtebb már a Type-C csatlakozó. A vezeték nélküli töltő ennél sokkal egyszerűbb megoldás.

Print Friendly, PDF & Email